ELTE könyv webáruház

Elte kiadó webshop

Részletes keresés

Default welcome msg!

Elválasztástechnikai módszerek elmélete és gyakorlata

Elválasztástechnikai módszerek elmélete és gyakorlata

Szerző: Kremmer Tibor - Torkos Kornél

Kiadás éve: N/A

Kiadó: Akadémiai Kiadó

Nyelv: magyar

ISBN: 9789630589529

Oldalszám: N/A

Állapot: Rendelhető

Normál ár: 5 200 Ft

Eötvös ár: 5 200 Ft

A te árad:
5 200 Ft

Raktáron

Személyes átvétel boltunkban (azonnal átvehető)
vagy átvételi ponton (legfeljebb 2 nap)
Személyes átvétel
Pick Pack ponton
Budapesten 3 munkanap
vidéken 4 munkanap
Házhoz szállítás
legfeljebb 3 munkanap

Részletes leírás


Az elválasztási műveletek kezdetleges vagy kifinomult formái (fajtázás, szitálás, szűrés stb.) ősidők óta az alapvető emberi tevékenységek közé tartoznak. Fejlődésük az ókortól kezdve a középkori alkimistákon keresztül az újkor és az ipari forradalom eredményein át a modern tudományos és technikai eljárásokig az emberiség kultúrtörténetének jelentős részét képezi. Általában megállapítható, hogy a különböző elválasztástechnikák tapasztalati úton, az anyagi világ jelenségeinek és törvényszerűségeinek megismerésével szoros kölcsönhatásban, annak részeként és igényeként alakultak ki.            Könyvünk az egyetemi tananyagot kiegészítve az elméleti alapok tárgyalásán túlmenően az elválasztástechnika modern módszereiről (mintaelőkészítés, kromatográfia, elektroforézis és ultracentrifugálás) és fontosabb alkalmazási területeiről kíván áttekintést adni. Az egyes fejezetekben bemutatott gyakorlati példák a (bio)analitikában, a biológiai és biokémiai kutatásokban, laboratóriumi diagnosztikában dolgozó szakemberek széles körének érdeklődését figyelembe véve főleg a biotechnológia, az élettan és a kórélettan szempontjából fontos alkalmazási területeken és vegyületcsoportokon (enzimek, fehérjék, gliko- és lipoproteinek, mono- és oligoszacharidok, nukleozidok, nukleotidok stb.) kívánják bemutatni a korszerű elválasztástechnikai módszerek széles spektrumát és alkalmazhatóságát.

Kapcsolódó termékek: