Faragó Klára szerkesztésében megjelent új könyvünk, melynek címe: Szervezet és pszichológia.

Könyvünkkel egy hagyományt szeretnénk folytatni. 2005-ben Szervezeti látleletek – a szervezetpszichológia hazai kutatási irányzatai című kötetünkben bemutattuk a hazai fiatal szerzők szervezetekkel foglalkozó kutatásainak legfrissebb hajtásait. Jelen kötetünkben arra vállalkozunk, hogy bemutassuk, milyen új trendek, témák és megközelítések jelentkeztek az utóbbi években a munka- és szervezetpszichológiában, illetve felkutassuk, milyen környezeti tényezők és milyen – a tudomány fejlődéséből eredő – hatások nyomán születtek meg ezek az új kérdések és eredmények.
Doktori disszertációjukon dolgozó szerzőink a saját kutatási témájukkal kapcsolatos ismereteiket, gondolataikat és elképzeléseiket foglalták össze, kollégáink pedig a szervezetpszichológia terén szerzett többéves tapasztalatukat írják le.
Bízunk abban, hogy a személyes beállítódásunk szerint kiválasztott legfrissebb kutatások nézőpontjai és eredményei sokak számára – vezetők és tanácsadók, kollégák és témát kereső diákok, nyitott és kíváncsi olvasók – új és érdekes ismereteket közölnek, új perspektívákat nyitnak meg.
Törekedtünk arra, hogy színes gyakorlati példákkal illusztráljuk írásainkat, ugyanakkor minden erőnkkel kerüljük a felszínesen népszerűsítő írások könnyű sikerét, azaz kutatások megalapozott mondanivalóját adjuk közre. Könyvünk fejezetei néhány kiszemelt kurrens téma körültekintő és alapos elemzésével a tájékozódást kívánja szolgálni, és inspirálni remél további releváns kutatásokat.